Articles

Print

Amsterdam

Written by Super User. Posted in Nova godina

PROGRAM

Amsterdam, jedan od najljepših i najkontraverznijih gradova Evrope, grad tolerancije i različitosti, grad historije, zabave i kulture! Amsterdam je u isto vrijeme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom, ali i moderna užurbana prijestolnica. U „sjevernoj Veneciji“ nesumnjivo ćete pronaći sve što tražite: od romantičnih pejzaža, karakteristične holandske arhitekture, kanala, mostića i brodova, do proslavljene Crvene zone (Red light district), od holandskog slikarstva do odličnog šopinga!

1. DAN (28.12.2014. NEDJELJA) Sarajevo, Zenica, Doboj...

Polazak u 15:00h iz Sarajeva sa parkinga ispred Zemaljskog muzeja. Putovanje preko Hrvatske, Slovenije...

2. DAN (29.12.2014. PONEDJELJAK) AUSTRIJA - MINHEN

Iz Slovenije ulazimo u Austriju kroz tunel “Karavanke” i krećemo prema Njemačkoj. Vožnja pored Salzburga prema Minhenu. U prijepodnevnim satima stižemo u glavni grad Bavarske. Razgledanje i upoznavanje grada: Centralni trg, Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i bavarska Državna biblioteka, Ludvig - Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo... Slobodno vrijeme. U kasnim večernjim satima nastavak vožnje na relaciji Minhen-Amsterdam...

3. DAN (30.12.2014. UTORAK) AMSTERDAM

...sa jutarnjim dolaskom u Amsterdam. Slobodno vrijeme do ulaska u hotel. Check-in u hotel oko 15h, poslije čega je vrijeme predviđeno za odmor. Oko 18h polazak autobusom do Amsterdama i razgledanje centra grada: Trg Dam,Koninklijk Paleis, Nieuwe Kerk, Berlage Beurs, De Bijenkorf, Het Nationale Monument, Madame Tussauds, Magna Plaza... Večernja šetnja po najstarijem dijelu grada, gdje se nalazi čuveni Red light district i još čuveniji coffee shop-ovi, Hash Marihuana Hemp Museum, Theatre Casa Rosso... Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (31.12.2014. SRIJEDA) AMSTERDAM

Odlazak autobusom do centra Amsterdama, šetnja duž prelijepih kanala Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, zaustavljanje na nekom od živopisnih gradskih trgova, odlazak do kvarta muzeja i fakultativna posjeta kraljevskom muzeju - Rijksmuseum, Museum Van Gogh, posjeta jednoj od najpoznatijih brusionica dijamanata... Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada. Povratak iz Amsterdama u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima slijedi zajednički odlazak do centralnog amsterdamskog trga Dam, gdje se u svečanoj atmosferi i prazničnom raspoloženju okupljaju mladi sa svih strana svijeta, odbrojavajući posljednje sekunde stare i dočekujući NOVU 2015. GODINU. Organizovani povratak grupe u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (01.01.2015. ČETVRTAK) ROTERDAM – DEN HAAG - SCHEVENINGEN

Cjelodnevni fakultativni odlazak do najljepših holandskih gradova: Roterdama, najveće evropske luke, Den Haag-a, sjedišta kraljevske porodice i holandske vlade, obližnjeg najljepšeg letovališta Holandije Scheveningen-a. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN (02.01.2015. PETAK) AMSTERDAM - ZAANSE SHANS - VOLENDAM

Zajednički odlazak do centra Amsterdama. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada ili za odlazak na neki od fakultativnih programa (vožnja brodićem po kanalima, odlazak do tipičnog holandskog sela Zaanse Shans, gdje se proizvode čuvene klompe i gdje ćemo vidjeti tradicionalne vjetrenjače i imati priliku da uživamo u ukusu neodoljivog holandskog sira; odlazak do tipičnog ribarskog mjesta Volendam sa neopisivim šarmom koji treba doživeti). Večernji polazak ka BiH...

7. DAN (03.01.2014. SUBOTA) BiH

... sa dolaskom u BiH u večernjim satima.

CIJENA

HOTELCijena 1/3Cijena 1/2Cijena 1/1
Ibis Budget 2* Amsterdam Airport 495,00 KM 565,00 KM 795,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama
 • 3 noćenja bez doručka u okolini Amsterdama u hotelu Ibis Budget Amsterdam Airport 2*, 1/3 sobe.
 • Panoramski obilazak Minhena i Amsterdama uz našeg vodiča.
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Minhenu i Amsterdamu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za 1/2 sobu 70KM i doplata za 1/1 sobu 300KM.
 • Putničko zdravstveno osiguranje 15KM
 • Fakultativne izlete i ulaznice planirane po programu.

Napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Sve sobe su trokrevetne (jedan francuski ležaj + 3. krevet na sprat).
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.


OPIS HOTELA:

IBIS BUDGET AMSTERDAM AIRPORT  2*

Ibis Budget Amsterdam Airport je hotel koji posjeduje 200 soba. Nalazi se na 7 minuta od aerodroma, međutim ima dobru vezu sa centrom grada (11km od centra). Smještaj je udoban. Svaka soba sadži kupatilo (tuš) i satelitsku televiziju. Sobe su 1/2 i 1/3. Trokrevetne sobe se sastoje od jednog francuskog ležaja i jednog kreveta na sprat. U okviru hotela su: recepcija, koja je gostima na raspolaganju 24h i wireless internet.


FAKULTATIVNI IZLETI:

 • MINI HOLANDSKA TURA 15€
 • VOŽNJA RIJEKOM AMSTEL 15€
 • VELIKA HOLANDSKA TURA 25€
Ruza