kalendar banner

ekskurzije

vozni park elketours banner

7 dana/4 noćenja - 28.12.2021. - 03.01.2022.

Cijena – 259 KM - - za prijave i uplate avansa do 10.12.2021 cijena – 239 KM.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN - BiH - ISTANBUL - 28.12.2021 - UTORAK
Polazak putnika autobusom iz Lukavca u 14:30 sati, iz Živinica ispred Omege u 15:00 sati, iz Tuzle u 15:20 sati ispred BCC-a,  sa Šićkog Broda u 15:30 sati sa BP INA, iz Gračanice u 15:20 ispred parkinga kod opštine,  iz Srebrenika u 16:00 ispred Hotela Park, sa Ormanice u 16:15 sati sa BP Mešić, iz Brčkog u 16:45 sati sa BP Belamionix na Brodu, iz Bijeljine u 17:30 sati sa BP Nešković. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske  sa pauzama po želji grupe.

2. DAN - TURSKA - ISTANBUL - Sultanahmet (Kapali čaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija)  - 29.12.2021 - SRIJEDA

Ulazak  u  Tursku  u  prijepodnevnim  satima, nastavak vožnje prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel 3* (hotel Nanda se nalazi na 10 minuta šetnje do Kapali čaršije). Kraći odmor. Odlazimo u obilazak kvarta Sultanahmet(Kapali čaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija). Slobodno vrijeme.Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN - ISTANBUL -Vidikovac Čamlidža-Džamija Čamlidža –Djevojačka kula-Šoping centar Emaar - 30.12.2021 - ČETVRTAK

Doručak. Zajednički (fakultativni) odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Istanbul, Mramorno more i Bosfor. Posjeta i novoizgrađenoj džamiji Čamlidža (najveća džamija u Turskoj). Odlazak do Djevojačke kule (Kiz kulesi), jedan od simbola Istanbula, jedinog grada na dva kontinenta, privači pažnju svakog turiste. Postoje brojne legende o gradnji Djevojačke kule i njenom položaju. Prema najpopularnijoj turskoj legendi, sultan je imao jednu kćerku koju je mnogo volio. Jednog dana, prorok je prorekao da će ona umrijeti od zmijskog otrova na svoj 18. rođendan. Da bi to spriječio, sultan je kćerku sakrio daleko od obale te je smjestio na malom ostrvu, gdje nije mogla doći nijedna zmija. Princeza je živjela u kuli, koju je sultan namjenski izgradio za voljenu kćerku, te ju je često posjećivao. Na njen 18. rođendan, sultan joj je poklonio košaru egzotičnog voća kao rođendanski poklon, sretan što je uspio spriječiti proročanstvo. Međutim, u košari je bila sakrivena zmija koja je ugrizla princezu, te je ona ubrzo umrla na očevim rukama, tačno kako je navedeno u proročanstvu. Zbog toga se kula još naziva i Djevojačka kula. Mnogi na obali Bosfora hrane galebove ili samo uživali u pogledu na Djevojačku kulu. Nakon Djevojačke kule odlazak do najvećeg šoping centra u Istanbulu Emaar (https://www.emaarsquaremall.com/istanbul-alisveris-merkezi).  Slobodno vrijeme za individalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje

4. DAN - ISTANBUL - Krstarenje Bosoforom, Eyup-Pieree Loti - 31.12.2021- PETAK

Doručak Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu,Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu...  Nakon krstarenja odlazak u čuveni kvart Ejup okome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazak i do vidikovca Pieree Loti odakle se pruža predivan pogled na zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme.

Fakultativni doček Nove Godine na brodu koji plovi Bosforom uz večeru i tradicinalne turske plesove i trbušnu plesačicu ili individualni doček na nekom od trgova u Istanbulu. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

5. DAN – ISTANBUL - 01.01.2022 - SUBOTA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti.

6. DAN - ISTANBUL - Muzej Panorama - Edirne - BiH - 02.01.2022 - NEDJELJA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muzeja Panorama 1453. U kojem ćete imati osjećaj  kao da ste u vremenu kada je Mehmed Fatih osvajao Istanbul. Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

7. DAN - BiH 03.01.2022 - PONEDJELJAK

Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Smještaj u hotelu Nanda  3*.  

Aranžman obuhata:

 • Prevoz autobusom turističke klase (klima, TV, video, WC) na navedenoj relaciji, prema programu
 • Smeštaj u 1/2, 1/3  sobama u hotelu 3* u Istanbulu, na bazi četiri noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto)
 • Posjeta gradu Edirne
 • Pratioc grupe sa poznavenjem Turskog jezika
 • Usluge lokalnog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • Boravišna taksa
 • PDV

Aranžman ne obuhvata

 • Putničko zdravstveno osiguranje 14 KM (za osobe preko 60 godina dupla polica)
 • Vidikovac Čamlidža-Džamija Čamlidža –Djevojačka kula-Šoping centar Emaar – 25 eura
 • Loko tur-Sultanahmet (Kapali čaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija - bez ulaznica) – 10 eura
 • Krstarenje Bosoforom, Eyup-Pieree Loti - 25 eura
 • Muzej Panorama 1453- 10 eura
 • PROMO PAKET FAKULTATIVNIH  IZLETA (svi izleti) – 50 eura
 • Svečani doček Nove Godine na brodu uz večeru – 90 eura
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 18 eura dnevno
 • Dodatno sjedište u busu 120 KM

ARANŽMAN RAĐEN NA BAZI 40 OSOBA

Napomene:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 25osoba.
 • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedšita u autobusu
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih

Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.