Kušadasi, ljeto 2022.

kusadasi ljeto 2022 elketours

13 DANA / 10 NOĆENJA U KUŠADASIJU / autobus

KUŠADASI je veoma živo, moderno ljetovalište smješteno na obali Egejskog mora, 90km južno od Izmira, trećeg najvećeg turskog grada. Nekadašnje malo primorsko mjesto, Kušadasi se, gotovo preko noći razvio u najveće ljetovalište na Egejskom moru i postao omiljena destinacija turista iz cijele Evrope. Kao posebni biseri ističu se brojne pješčane plaže boje zlata (Long Beach 20km, Ladies Beach 2km, Kustur Beach 4,5km, Pamucak Beach 12km). Zbog brojnih barova, čistog i lijepog mora, mjesto je popularno odredište mladih, a u zadnje vrijeme u okolini grada izgrađeni su moderni hotelski kompleksi i aqua parkovi pa ga sada posjećuju i brojne porodice sa djecom...

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, BANJA LUKA - SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – LUKAVAC – TUZLA – BRČKO - BIJELJINA

Polazak autobusa ispred Zemaljskog muzeja iz Sarajeva u 08.00h, Banja Luke sa stare autobuske stanice u 08.00h, Visokog, Zenice, Doboja, Gračanice, Tuzle u 11.00h sa glavne autobuske stanice, Brčkog, Bijeljine. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima po potrebi grupe.

2. DAN, 2. – 11. DAN, KUŠADASI

Dolazak u Kušadasi u podnevnim satima te smještaj u hotel nakon 14h. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti u izabranom hotelu po hotelskim pravilima i broju izabranih noćenja.

12. DAN, KUŠADASI – IZMIR – SARIMSAKLI – EDIRNE

Check out iz hotela te polazak prema BiH. Vožnja preko Izmira, Sarimsaklija i Edirnea sa pauzama po potrebi grupe.

13. DAN, BIH

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. KRAJ USLUGE.

CJENOVNIK ZA RANE REZERVACIJE DO 01.03.2022.

kusadasi hoteli

Cijene su navedene u KM po osobi na bazi 10 noćenja u odabranom hotelu i odabranom uslugom (noćenje sa doručkom, polupansion ili all inclusive).

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 20% od ukupne cijene putovanja, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje.

Nudimo mogućnost plaćanja u ratama do polaska na putovanje. Uplate rate mogu se vršiti gotovinski u agenciji ili žiralno.

Nudimo mogućnost plaćanja shopping karticama NLB ili Unicredit Banke do 12 mjesečnih rata. Provizija u iznosu od 5% se ondosi samo na kartično plaćanje u ratama. Za sve rezervacije po first minute ponudi važe posebna pravila u slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika tretirana u Općim uslovima putovanja organizatora putovanja.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase
 • 10 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu po izboru u Kušadasiju
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Usluge predstavnika agencije na destinaciji

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Međunarodno putničko-zdravstveno osiguranje 26,00 KM, za osobe do 60 godina starosti, a osobe preko 60 godina starosti 52,00 KM po osobi.
 • Svako posebno zahtjevano sjedište u autobusu 50,00 KM / sjedište
 • Fakultativni izleti na destinaciji
 • Dodatno sjedište u autobusu 150,00 KM/sjedište

Popusti  :

 • Djeca od 0 do 6,99 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe plaćaju samo 200 KM.
 • Djeca staorsti od 7 do 11,99 godina imaju 30% popusta.
 • Dijete od 0 do 11,99 godina starosti u pratnji jedne odrasle osobe ima 20% popusta. 

Napomena : Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi minimum 35 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavijestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

Upozorenje : Mole se putnici da vode računa o svojim putnik ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati validnu policu putničkog osiguranja. Za ovo putovanje potrebno je imati biometrijski pasoš sa validnošću minimum 150 dana. Za BH pasoš, Srpski pasoš i Hrvatsku putovnicu nije potreba viza.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Elketours Lukavac.