Ohrid, 14. septembar

ohrid elketours 140921

Hotel Sileks ****
Hotel Sileks se nalazi u turističkom kompleksu Sveti Stefan, udaljen 4 km od centra Ohrida, na regionalnom putu Ohrid - Sv.Naum, i 10 km od zračne luke Ohrid "St.Paul Apostol". Hotel Sileks nalazi se na obali Ohridskog jezera,  između kristalno plavo jezerskom vodom i zelenilom borove šume, gdje prolazi staza koja vodi do manastira Sveti Stefan -720 m nadmorske visine. Lokacija je odlična prilika za ujedinjenje planinskog i jezerskog turizma.  Smještaj je obezbjeđen u 1/2, sobama, doručak švedski sto, večera. Sve sobe imaju TWC, terasu, klimu, mini bar.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (utorak) 14.09.2021

Polazak iz Lukavca 17.00 sati, iz Tuzle 17.30 sati. Vožnja preko  Beograda, Niša, Skoplja  sa usputim zadržavanjima.

2. DAN (srijeda) 15.09.2021 OHRID

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima  odlazak do Manastira Sv.Naum (fakultativno) koji je udaljen 29km od Ohrida u pratnji lokalnog vodiča. Područje u kojem se nalazi Sv.Naum jedno je od najljepših na Ohridskom jezeru. Manastir Sv.Naum izgrađen je na stijeni iznad jezera odakle se pruža nezaboravan pogled na Ohrisko jezero i okolne planine. Povratak do Ohrida i smještaj u hotel. Popodne (fakultativni) odlazak do starog dijela grada, obilazak starog dijela grada u pratnji turitičkog vodiča ,šetnja i šoping po autentičnim Ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko  čuvenim ohridskim biserima Hevi i Talevi. Povratak u hotel, večera, noćenje...

3. DAN (četvrtak) 16.09.2021 OHRID – TIRANA

Doručak, slobodan dan u Ohridu ili (fakultativno) odlazak do Tirane. Dolazak u Tiranu predviđen je u podnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Kraljevska palata, vila u kojoj je živio Enver Hodža... Slobodno vrijeme u centru grada za individualne aktivnosti. Povratak u Ohrid, večera, noćenje.     

4. DAN (petak) 17.09.2021 OHRID – SKOPLJE - BIH

Doručak, odjava iz hotela, polazak za Skoplje, slijedi(fakultativno) panoramski razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Skopsko kale, Mustafa Pašina Džamija, Sv Spas i Stara Čaršija, Bezistan, Glavni trg Makedonija, Spomen dom Majke Tereze. Nastavak putovanja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe. Dolazak u BIH planiran je u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA 225 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prijevoz turističkimautobusom (tv,video i audio oprema, klima),
  • smeštaj u hotelu sa 4* u Ohridu, na bazi dva polupansiona,(doručak I večera švedski sto
  • smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama
  • pratilac grupe

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • obilazak Ohrida i sv. Nauma sa lokalnim vodičem 15 eur
  • Izlet u Tiranu 20 eur
  • vožnja brodom po Ohridskom jezeru  10 eur
  • obilazak Skoplja 5 eura
  • međunarodno zdravstveno osiguranje 10 KM
  • doplata za 1/1 sobu 40 KM

Napomena: za ovo putovanje dovoljna je lična karta

Informacije i prijave u putničkoj agenciji „ELKETOURS” Lukavac, ul. Branilaca Bosne ili na tel. 035-553 885  062-233 177; e-mail: elketours@yahoo.com