Novi Pazar, 10. mart

novi pazar 100322 et

Novi Pazar je grad prepun iznenađenja grad krase bogato kulturno-istorijsko naslijeđe iz osmanskog perioda i srednovjekovne srpske države, multikulturalni duh i evropski šarm. Osim raskošnih građevina u centru grada (Altun Alem,Arap, Lejlek džamija, Isa-beg hamam, bedem, stara čaršija, muzej “Ras“, galerija MMC, gradski trg sa šetalištem),tu su i spomenici u okruženju (manastiri Sopoćani i Đurđevi stupovi, Petrova crkva, stari grad Ras, Rajčinovića i Novopazarska banja). U Novom Pazaru se  nalazi čuvena pazarska pijaca na kojoj se utorkom i nedeljom po povoljnim cijenama može pazariti čuveni džins, laka konfekcija, obuća...

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN četvrtak 10.03.2022.

Polazak autobusa iz Lukavca u 23:30 sata, iz Tuzle u 00:00 sati nastavak putovanja preko Zvornika (Granični prelaz), Ljubovije , Užice, Čačak, Kraljevo, Raške, nakon obavljene granične kontrole,nastavak putovanja prema Novom Pazaru sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe.

2. DAN petak 11.03.2022.

Dolazak u Novi Pazar u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za kafu do ulaska  u hotel. Nakon smještaja u hotel slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodića, slobodno vrijeme za individualne aktivnost . Noćenje.

3. DAN subota 12.03.2022.

Doručak, nakon toga u pratnji vodiča odlazak autobusom do poznatog izletišta Pazarište. Obilazak kompleksa Stari Ras (kompleks srednjovjekovnih spomenika koji se nalaze na mjestu najstarije srbijanske prijestolnice Raške) zatim povratak u grad, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN NEDJELJA 13.03.2022.

Doručak, odjava iz hotela zatim odlazak do najveće pijace u Novom Pazaru. Slobodno vrijeme za šoping, u 12:30 sati polazak za BIH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 155 KM

ARAMŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz autobusom turističke klase
  • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu 4* u 1/2 i 1/3 sobama
  • Usluge lokalnog turističkog vodića
  • Pratioca putovanja
  • PDV uračunat u cijenu

ARANŽMAN NE OBUHVATA

  • Putničko zdravstveno osiguranje 6 KM
  • doplata za jednokrevetnu sobu 10 EURA

Napomena: za putovanje u Novi Pazar potrebna je lična karta ili pasoš.

Aranžman rađen na bazi 45 osoba

Informacije i prijave ELKETOURS Lukavac ul. Branilaca Bosne ili na tel. 035-553 885, 062-233 177.

Kalendar putovanja