Istanbul, 06. mart

istanbul 120322

AUTOBUSOM 7 DANA - 4 NOĆENJA

Turska je zemlja koja se nalazi na dva kontinenta, gdje se susreću istok i zapad, ukrštaju kulture i religije pa upravo zbog bogatstva različitosti i  svojih kontrasta predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju.  Istanbul je grad neopisive ljepote, grad pun života čija je istorija stara preko 2ooo godina. Za neke Istanbul predstavlja bajku iz lOOl noći  ili  vrata Orijenta a za druge posjetioce on je metropola koja se nalazi na mjestu gdje se spajaju  Azija i Evropa.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN nedjelja 06.03.2022

Polazak autobusa iz Lukavca u 10.00.  iz Tuzle u 10.30. Nastavak putovanja preko Beograda, Niša, do graničnog prelaza  Kalotina u Bugarskoj,  sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Nastavak putovanja kroz Bugarsku do Turske i  Istanbula.

2. DAN ponedjeljak 07.03.2022

Dolazak u Istanbul  predviđen je u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel koji se nalazi u neposrednoj blizini Kapali Čaršije. Nakon kraćeg odmora  slijedi lagana šetnja od hotela prema Kapli Čaršiji. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN utorak 08.03.2022

Doručak, (fakultativno) panoramski  razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča. HIPODROM sa monumentima (Njemačka Fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski Stub), Sultanahmedova džamija poznatija kao Plava džamija, Aja Sofija( bez ulaznice) – bivša Bizantijska crkva koja je za vrijeme osmanskog carstva pretvorena u džamiju (danas je to jedan od najposjećenijih muzeja u Istanbulu). Slijedi obilazak Saray Cedide Amire (bez ulaznice) ili poznatije kao TOP KAPI SARAY raskošnog dvorca koji je godinama bio centar osmanskog  carstva. Kratka pauza za kafu i kupovinu suvenira. Nakon toga planiran je odlazak autobusom u pratnji vodiča do luke odakle započinje nezaboravno krstarenje po BOSFORU (cc 2 h) do ulaza u Crno More odakle ćete imati najljepši pogled na najznamenitije dijelove Istanbula, Galata most, Galat kula, DOMOBAŠČE DVORAC, POSLJEDNJE SJEDIŠTE SULTANA, ČUVENU KULU, Rumeli hisaru (čuvena biznatijsku kulu), djevojačka kula. Nastavak obilaska do prelijepog Čamlidža vidikovca odakle se pruža prelijepa panorama ISTANBULA i Bosfora, a obilazak završavamo na čuvenom trgu Taksim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN srijeda 09.03.2022

Doručak., posjeta kvartu Ejup, posjeta Ejup džamiji. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom ili za posjetu vidikovcu Pierrre Loti. Nakon toga obilazak završavamo posjetom muzeju Panorama 1453 u kojem ćete imati osjećaj  kao da ste u vremenu kada je Mehmed Fatih osvajao Istanbul. Povratak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje

5. DAN četvrtak 10.03.2022

Doručak, (fakultativno) polazak za Bursu u pratnji lokalnog vodiča. Cjelodnevni Boravak u Bursi, te obilazak znamenitosti, slobodno vrijeme. Polazak za Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Istanbul planiran je u kasnim večernjim satima, noćenje. Minimalan broj putnika 25 , prijava i uplata u agenciji uz rezervaciju ( ili slobodan dan za individualne aktivnosti).   

 6. DAN petak 11.03.2022

Doručak, nakon doručka odjava iz hotela. Polazak iz Istanbula i putovanje autobusom prema gradu Edirna. Dolazak u Edirnu u podnevnim satima, Slobodno vrijeme cca. 2 sata. Nastavak putovanja prema BIH. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

7. DAN subota 12.03.2022

Dolazak u BIH predviđen je u jutarnjim satima satima.

CIJENA ARANŽMANA HOTEL 3* - 249 KM

CIJENA ARANŽMANA HOTEL 4* - 295 KM

UPLATA AVANSA U IZNOSU OD 30% DO 1. FEBRUARA

DRUGO SJEDIŠTE - 100 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV video, WC, caffe-bar, klima)
 • Četiri noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu sa 3* ili 4* (švedski sto), smjestaj u 1/2 i 1/3 sobama
 • posjeta gradu Edirna ( u povratku)
 • Pratilac grupe
 • PDV uračunat u cijenu

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM, osobe preko 60 godina 20 KM
 • Panoramski obilazak Istanbula autobusom u pratnji turističkog vodiča –Hipodrom , Plava Džamija, Top Kapi-(bez ulaznica)
 • Izlet na Vidikovac Čamlidža i Taksim 20 eura
 • Vožnja brodom po Bosforu 15 eura
 • Doplata za 1/1 sobu 15 eura dnevno
 • Muzej Panorama 1453 (ulaznica, prevoz i vodič), Eyup džamija - Pjer Loti - 25 eura
 • Bursa 30 eura

Napomene:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba.
 • Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja je 5 dana prije planiranog polaska
 • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedita u autobusu
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
 • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.
 • Prijavom na putovanje i uplatom avansa smatra se da je putnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima putovanja putničke agencije „ELKETOURS“doo Lukavac dostupnim na www.elketours.ba

Informacije i prijave ELKETOURS  Lukavac ul.  Branilaca Bosne ili na tel. 035-553 885  062-233 177

Kalendar putovanja