Drač, 9 dana - 7 noćenja

drac albania 090922 elketours

LJETOVANJE ALBANIJA-DRAČ

9 DANA - 7 NOĆENJA -  HOTEL ALBANIAN STAR 4*

Albanija je država u jugoistočnoj Evropi.Graniči sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grčkom, a ima ukupnu površinu 28.748km2. Albanija ima otprilike  3.582.205 stanovnika, a 95% od njih su Albanci. Dominantna vjera u zemlji  je islam, ali ima i veliki broj pravoslavaca i katolika. Glavni grad je  Tirana. Drugi važniji gradovi su Drač i Skadar.Albanske Alpe te Jadransko i Jonsko more  čijim djelovima uglavnom preovladavaju pješčane plaže, čine ovu zemlju neodoljivom za turiste širom svijeta. Upečatljivi turistički regioni: Tirana, Duresi, Kruja, Saranda, Shkodra. Najvećim dijelom se nalaze u obalnom području.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 09.09.2022-PETAK

Polazak iz Brčkog  u 18:30 sati, Ormanica 19:00 sati, Srebrenik (Hotel Park) 19:30 sati, Lukavac 20:30 sati, Tuzla  BCC 21:00 sat, Živinice (Omega) 21:30 sati, Kladanj (Hotel Bosna) 22:00 sata. Sarajevo ( EP benzinska –Semizovac) 23:30 sati. Nastavak putovanja preko Mostara, Podgorice do graničnog prijelaza Tuzi. Najkon obavljene carinske kontrole nastavak putovanja do Drača.

2. DAN 10.09.2022-SUBOTA

Dolazak u Drač predviđen je u popodnevnim satima. Smještaj u hotel (oko 14 sati), slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, večera, noćenje.

3 - 8. DAN 11.09. - 17.09.2022

Boravak u  hotelu u ponuđenoj usluzi, odmor, kupanje, šetnja. Mogućnost fakultativnih izleta (Tirana, Drač)

9. DAN 17.09.2022-subota

Doručak, odjava iz hotela, polazak za BIH uz kraće pauze po potrebi putnika. Fakultativno obilazak grada Skadar u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak putovanja dolazak u BiH je  predviđen u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA 608 KM

ARANŽMAN RAĐEN NA BAZI 45 OSOBA

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusom (TV, klima)
  • 7 noćenja u Hotelu Harmonia AS 4* na bazi polupansiona (doručak - večera, švedski sto) 
  • Pratioca grupe i organizaciju putovanja,
  • Upotreba ležaljki i suncobrana na plaži za goste koji borave u hotelu
  • PDV

ARANŽMAN NE OBUHVATA;

  • Putničko zdravstveno osiguranje (14 KM, po osobi) za osobe preko 60 g 25 KM
  • Boravišna taksa 1 eur dnevno
  • Fakultativni izleti – Drač, Tirana, Skadar
  • Doplata za 1/1 sobu na upit

Albanian Star Hotel AS**** - Durres

Hotel se nalazi u zalivu Drača poznatom kao Durres Beach na samoj plaži, 10km južno od centra Drača. Sve sobe imaju balkon, kupatilo, klimu, mini bar, fen za kosu, kablovsku TV, 24h room servis. U ponudi nalaze se sobe sa pogledom na park i sobe sa pogledom na more. U sklopu hotela se nalaze bar i restoran sa mediteranskom kuhinjom, lift, parking, privatna plaža besplatni suncobran i ležaljke, baldahini uz doplatu, otvoreni bazen, zabavni park za djecu, servis za pranje veša.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana. Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Elketours

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama putem ugovora o gotovinskom placanju u ratama ili putem shopping kartice  Unicredit banke. Provizija na kartično placanje na rate iznosi 5%.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.