Novi Pazar, 2. novembar

novi pazar 021123 elketours 

O Novom Pazaru su pisali brojni putopsici, a Evlija Čelebi je u 17 vijeku zabilježio da je bio jedan od najvećih gradova na Balkanu. To je mjesto spoja Istoka i Zapada, starog i novog, islama i hrišćanstva…

Osim raskošnih građevina u centru grada ( Altun Alem,Arap, Lejlek džamija, Isa-beg hamam, bedem, stara čaršija, muzej “Ras“, galerija MMC, gradski trg sa šetalištem ), tu su i spomenici u okruženju ( manastiri Sopoćani i Đurđevi stupovi, Petrova crkva, stari grad Ras, Rajčinovića i Novopazarska banja ).

U Novom  Pazar se  nalazi čuvena pazarska pijaca na kojoj se utorkom i nedeljom po povoljnim cijenama može pazariti čuveni džins, laka konfekcija, obuća...

…Čuvene mantije, još bolji ćevapi, i ljudi velikog srca – Novi Pazar je grad koji morate posetiti!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN - Četvrtak  2.11.2023.

Polazak autobusa iz Lukavca u 23:30h, iz Tuzle u 00:00h. Nastavak putovanja preko Zvornika (Granični prelaz) Kraljevo, Raške, nakon obavljene granične kontrole, nastavak putovanja prema Novom Pazaru sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe.

2. DAN - Petak 3.11.2023.

Dolazak u Novi Pazar u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za kafu do ulaska  u hotel. Nakon smještaja u hotel slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodiča (Bedem kula Motrilja, Hamam Isa bega, Muzej Ras, Altun alem džamija) slobodno vrijeme za individualne aktivnost, noćenje.

3. DAN – Subota 4.11.2023.

Doručak. Nakon toga u pratnji vodiča odlazak autobusom do poznatog izletišta Pazarište. Obilazak kompleksa Stari Ras ( kompleks srednjovjekovnih spomenika koji se nalaze na mjestu najstarije srbijanske prijestolnice Raske). Nastavljamo sa obilaskom Novopazarske banje, najstarijeg Turskog hamama koji je još uvijek u funkciji. Povratak u grad, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima (fakulativno) večera uz muziku. Noćenje.

4. DAN – Nedjelja 5.11.2023.

Doručak, odjava iz hotela. Nakon toga odlazak do najveće pijace u Novom Pazaru i Lidlu koji se nalazi u blizini pijace. Slobodno vrijeme za šoping, u 12:30h polazak za BIH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 10.10.2023 IZNOSI 159 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 169 KM

NAPOMENA: ZA PUTOVANJE U NOVI PAZAR POTREBNA JE LIČNA KARTA ILI PASOŠ.

ARAMŽMAN OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase
 • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu 4*Vrbak  u 1/2  i 1/3 sobama
 • Usluge lokalnog turističkog vodiča
 • Pratioca putovanja
 • PDV uračunat u cijenu

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • Putničko zdravstveno osiguranje 6 KM, osobe preko 60g.12 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 15 eura dnevno
 • Boravišna taksa 1 euro dnevno

Napomene:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 25 osoba.
 • Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja  od strane agencije je 5 dana prije planiranog polaska
 • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedišta u autobusu
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguravajućih kuća po uslovima istih
 • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.

Prijavom na putovanje i uplatom avansa smatra se da je putnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima putovanja putničke agencije „ELKETOURS“ d.o.o Lukavac dostupnim na www.elketours.ba

Informacije i prijave ELKETOURS  Lukavac  ul.  Branilaca Bosne ili na tel. 00387 35-553 885  00387 62-233 177